Rusko-srpska vežba „BARS 2018“: Vazdušna borba sa avionima MiG-29

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko-srpska vežba „BARS 2018“: Vazdušna borba sa avionima MiG-29

Vežba "BARS-2018", u kojoj učestvuju posade Vazdušnko-kosmičkih snaga Ruske Federacije i Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije sutra ulazi u zadnji dan.



Avioni MiG-29 napali su vazdušne i zemaljske ciljeve, a helikopteri Mi-8 uspešno su evakuisali povređene. Ovo je deo programa rusko-srpske vežbe "BARS-2018". Na vežbi učestvuju mešovite rusko-srpske posade.



Piloti aviona MiG-29 dve zemlje uvežbavali su vazdušnu borbu, te pronalaženje pozicija za napad po zemaljskim ciljevima, kao i napad.

"Zadaci vežbe su ispunjeni, a cilj je u potpunosti postignut. Želeo bih da ukažem na visok nivo obuke mešovitih posada, koje su u zadato vreme sa velikom efikasnošću ispunile sve zadatke koji su im dodeljeni", rekao je pomoćnik komandanta vežbe "BARS-2018", Konstantin Surikov.



Takođe, u sklopu vežbe "BARS-2018" rusko-srpske helikopterske posade su uvežbavale desant specijalnih snaga, kao i evakuaciju povređenih pri nepovoljniim vremenskim uslovima.


Vežba "BARS-2018", u kojima učestvuju rusko-srpske posade završavaju se danas. Na vežbi je uključeno do 10 jedinica avijacione tehnike RV i PVO Vojske Srbije.



Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.