Promenadni koncerti i egzercir Garde povodom Dana Vojske Srbije

Izvor: Beta, 19.Apr.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenadni koncerti i egzercir Garde povodom Dana Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozvali su gradjane da prisustvuju promenadnim koncertima koji će biti organizovani povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut na Cveti, 1815. godine u Takovu.Vojni orkestar "Niš" Kopnene vojske imaće defile za gradjane Niša u subotu, 20. aprila od 12.30 od Trga kralja Milana do Trga kralja Aleksandra.Promenada Reprezentativnog orkestra Garde počeće u 12.30 u nedelju, 21. aprila na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu, a biće završena na Savskoj terasi, na Kalemegdanu, gde će od 13 časova biti izveden egzercir Garde.U znak tradicionalnog pozdrava biće izvedena počasna artiljerijska paljba u ponedeljak, 22. aprila od 17 časova na Savskoj terasi na Kalemegdanu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dan Vojske Srbije 23. aprila

Izvor: Danas, 20.Apr.2019, 11:06

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležiće nizom manifestacija Dan Vojske Srbije – 23. april, u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut 1815. godine u Takovu. Članak Dan Vojske Srbije 23. aprila se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.