Pripadnici VS otišli u mirnovnu misiju UN u Libanu

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici VS otišli u mirnovnu misiju UN u Libanu

Kontingent Vojske Srbije ispraćen je u misiju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Pripadnici pešadijske čete iz sastava Druge brigade kopnene vojske, njih 130, kao i 33 lica iz voda za zaštitu snaga iz jedinica Komande za obuku i 12 štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku narednih šest meseci biće angažovani u misiji očuvanja mira u Libanu, saopstilo je Ministarstvo odbrane.

Obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se prisutnima na svečanom ispraćaju u Domu Vojske Srbije u Kraljevu, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović je istakao da je uveren da će pripadnici ovog kontingenta uspešno realizovati sve zadatke u zoni operacije i dostojno predstavljati Srbiju i njenu vojsku, imajući u vidu rezultate koje su postigli na obuci i tokom priprema za misiju.

Načelnik Generalštaba je uručio državne zastave komandiru pešadijske čete majoru Igoru Kočoviću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Tihomiru Lužaninu. Zahvaljujući na ukazanoj časti, major Kočović i kapetan Lužanin su, u ime pripadnika kontingenta, istakli da će zastavu časno nositi, ponosni jer predstavljaju Vojsku Srbije.

Današnjem ispraćaju su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, predstavnici MUP-a, lokalnih samouprava i verskih zajednica, članovi porodica pripadnika pešadijske čete i voda za zaštitu snaga i brojni gosti.

U devet mirovnih operacija širom sveta trenutno su angažovana 282 pripadnika Vojske Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pripadnici Vojske Srbije otišli u mirnovnu misiju UN u Libanu

Izvor: Blic, 03.Jun.2019

Kontingent Vojske Srbije ispraćen je danas u misiju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.