Prijem za vojnike koji su osvojili nagrade na Međunarodnim vojnim igrama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za vojnike koji su osvojili nagrade na Međunarodnim vojnim igrama

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović organizovali su danas svečani prijem za pripadnike Vojske Srbije koji su osvojili nagrade na Međunarodnim vojnim igrama 2019. godine u Ruskoj Federaciji i Belorusiji u disciplinama "Vojni reli" i "Snajperska granica".

Kako je navedeno u saopštenju, na Međunarodnim vojnim igrama, od 3. do 17. avgusta, srpski vojnici učestvovali su u tri discipline - "Tenkovski biatlon", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Vojni reli" u Ruskoj Federaciji, i "Snajperska granica" u Republici Belorusiji.

Osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje u konkurenciji mešovitih snajperskih parova sa kolegom iz Oružanih snaga Uzbekistana, najbolji rezultat ostvario je desetar Ivan Obrenović, pripadnik Specijalne brigade Vojske Srbije.

Vođa delegacije ekipe "Vojni reli" pukovnik Željko Ranković rekao je da su zadovoljni postignutim rezultatom jer su uspeli da se popnu na pobedničko postolje kao trećeplasirani, iako su prvi put učestvovali na takmičenju.

"Na osnovu rezultata, podelili smo treće mesto sa Belorusijom, sa vremenom 3 sata 53 minuta i 58 sekundi.

Prosečna brzina po terenu bila je 59 kilometara na čas, ali smo videli da iza sebe možemo da ostavimo Uzbekistan, koji je prošle godine bio treći i Belorusiju, ekipe koje imaju svoju opremu i vozila na kojima su se takmičili", istakao je Ranković.

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba general Mojsilović čestitali su učesnicima ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara postignute uspehe.

"Želim da vam zahvalim, jer ste nam osvetlali obraz. Zahvaljujem vam, pre svega, kao ljudima, što ste nas tako reprezentovali i tako čuvali našu zastavu", poručio je ministar Vulin, dodajući da je najvažnije to što su se svi vratili živi i zdravi, i da naša ekipa nije tokom takmičenja napravila niti jedan propust.

Ministar je, takođe, dodao da je u razgovorima sa svojim kolegama, ministrima odbrane Ruske Federacije i Belorusije, tokom takmičenja, o srpskim vojnicima mogao da čuje samo reči hvale, uz ocenu da su kao stručnjaci, profesionalci, ali i kao ljudi - izvanredni.

"Srpski vojnik uvek ide na pobedu", poručio je ministar odbrane, naglasivši da će Vojska Srbije nastaviti da učestvuje na Međunarodnim vojnim igrama u ovim disciplinama i naredne godine.

"Međunarodne vojne igre 2019", pete po redu, održane su na 21 poligonu u 10 zemalja, uz više od 5.000 učesnika, okupljenih u 223 ekipe iz 39 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Pripadnici Vojske Srbije dobri stručnjaci i ljudi

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba vojske general Milan Mojsilović organizovali su danas svečani prijem za pripadnike Vojske Srbije koji su osvojili nagrade na Međunarodnim vojnim igrama 2019. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.