Izvor: Blic, 04.Avg.2021, 09:55

Predsednik poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije Đorđe Milićević: "Oluja je simbol nezapamćenog stradanja našeg naroda"

Danas se navršava 26 godina od vojne operacije Oluja, koju je u Kninskoj krajini 1995. godine sprovela hrvatska vojska proteravši za samo dva dana preko 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta. Oni koji nisu uspeli da pobegnu brutalno i mučki su ubijani, ubijana su i deca i stari. U Oluji je poginulo oko 1.700 Srba - civila i vojnika. To je primer najbrutalnijeg etničkog čišćenja Srba na teritoriji Hrvatske.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđe Milićević (SPS) o Oluji: Dobri odnosi mogu da se grade obostranim poštovanjem žrtava

Izvor: Blic, 04.Avg.2021

Povodom 26. godišnjice vojne operacije Oluja, oglasio se predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

Nastavak na Blic...

OD LEGIONARA DO ZLOČINCA: Ante Gotovina - hrvatski general na čijim rukama počiva krv srpskog naroda u "Oluji"

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021

Danas se obeležava 26 godina od velikog stradanja Srba u udruženom zločinačkom poduhvatu pod imenom "Oluja"..Ove godine se obeležava tačno 26 godina od velikog stradanja i progona sprskog naroda sa teritorije nekadašnje Republike Srpske Krajine, koja se nalazila na prostoru današnje Republike...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.