Izvor: Njuz.net, 22.Feb.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Vučić preuzima upravljanje državom dok je premijerka na porodiljskom

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 23. februar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će preuzeti na sebe odgovornu funkciju predsednika vlade i upravljanja državom dok je premijerka Ana Brnabić na porodiljskom odsustvu.
Iako po ustavu predsednik nema široka ovlašćenja i njegova funkcija se uglavnom svodi na protokolarne obaveze poput davanja pomilovanja i dodele ordena zaslužnim građanima, predsednik Vučić je spreman da u narednom periodu obavlja i ovaj mnogo odgovorniji zadatak gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << će brinuti da pravilno funkcioniše vojska, policija, ekonomija, zdravstvo, obrazovanje, i svi drugi segmenti izvršne vlasti.
– Nije mi bilo lako da prebacim svu odgovornost na nekog drugog čoveka, jer ipak to nije mala stvar, ali je situacija takva da osećam obavezu da budem uz svoju partnerku i majku moga deteta u ovom osetljivom periodu posle porođaja, izjavila je premijerka na odmoru. – Nadam se da će predsednik umeti da se snađe jer nikada do sada nije radio ništa drugo do postavljanja ambasadora, svojih savetnika i tako sličnih nebitnih gluposti, a upravljanje državom je ipak komplikovana stvar, zaključila je premijerka izlazeći iz kabineta i ulazeći u taksi.
Stručnjaci se slažu da je preuzimanje svih odgovornosti koje sa sobom nosi upravljanje državom jako velika stvar i da postoji realna šansa da nekvalifikovana i nasumično postavljena osoba poput predsednika “nešto zajebe”.
– Lepo je što je pristao da menja premijerku u trenutku kada ona zaista mora da uzme odsustvo ali nisam siguran da zna u šta se upušta, izjavio je bankarski konsultant i bivši premijer Mirko Cvetković.
Sam predsednik kaže da misli da će se snaći, ali i da mu je premijerka rekla da je obavezno pozove “kad ne bude znao gde šta stoji”.
 
Vladimir Vuković
The post Predsednik Vučić preuzima upravljanje državom dok je premijerka na porodiljskom appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.