Predsednik Srbije SVE SUOČIO sa BRUTALNOM ISTINOM i pozvao SRBE DA NE UČESTVUJU U OVOME!

Izvor: BKTV News, 17.Mar.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije SVE SUOČIO sa BRUTALNOM ISTINOM i pozvao SRBE DA NE UČESTVUJU U OVOME!

Obratio se naciji...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiraju vojske Kosova.

Vučić je na pres konferenciji rekao da vlasti u Prištini idu po srpskim sredinama i potkupljuju srpske mladiće da bi išli u njihovu vojsku.

"Ne mogu sada da vam pričam sve. . . ", rekao je Vučić.

On je, povodom izjave američkog ambasadora Vilijama Montgomerija da Srbija ne treba da prihvati formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vojske Kosova ni po koju cenu, već da insistira na prvobitnom stavu SAD po tom pitanju, a to je "ne" vojsci Kosova, zahvalio Montgomeriju na korektnom pristupu i na tome što je rekao, jer je to, primetio je, istina.

Predsednik je naglasio da Srbija ne može da odobri formiranje vojske Kosova.

"Oni nama ne idu samo na jug, idu i na sever da nam potkupljuju mladiće. Kažu - evo toliko i toliko keša, budi deo vojske. Mi se sa tim suočavamo i razgovaramo sa Srbima na KiM", rekao je Vučić.

Dodao je da nije želeo da reaguje na opasku američkog zvaničnika Vesa Mičela da kosovska vojska, u kojoj će da budu Srbi, neće biti pretnja Srbiji.

"Stvarno? Na teritoriji Srbije formirate tuđu vojsku, u koju ćete da uključite i Srbe... Šta, kao u vreme Austrougarske i Turske, da se bijemo Srbi protiv Srba...?", zapitao je Vučić.

Zato je pozvao Srbe da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova, i one sa juga i sa severa pokrajine, da tako pomognu u rešavanju kosovskog problema.

"Da se ponašaju odgovorno, brinu o sebi i svojoj bezbednosti, ali ne da učestvuju u formiranju državnih organa neke druge države, a da sa Srbijom nije postignut dogovor o bilo kojem pitanju", naglasio je Vučić.

Spomenuo je da sada ne može da govori ni o detaljima vezanim za istragu ubistva Olivera Ivanovića i da će za 15 dana naše nadležne službe objaviti šta su saznale, a šta ne mogu da saznaju.

"Nisam želeo danas da govorim o tome, da mi neko ne kaže da zloupotrebljavam dvomesečnu tragediju. Službe će da govore za dve nedelje, šta su saznali i sta ne mogu da saznaju i ne mislim da će se neki mnogo čemu iznenaditi. Iznenadiće se oni koji su znali krivca unapred", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Šta, kao u vreme Turske da se bijemo Srbi protiv Srba?"

Izvor: B92, 17.Mar.2018

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiraju vojske Kosova...Vučić je na pres konferenciji rekao da vlasti u Prištini idu po srpskim sredinama i potkupljuju srpske mladiće da bi išli u njihovu vojsku..."Ne mogu sada da vam pričam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.