Postupak procene bezbednosti tajnih podataka postao vojna tajna

Izvor: RTS, 01.Okt.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak procene bezbednosti tajnih podataka postao vojna tajna

Ministar odbrane Aleksandar Vulin doneo je odluku da se elementi i postupak po kojem se obavlja procena bezbednosti tajnih podataka u Ministarstvu i Vojsci Srbije proglasi vojnom tajnom i označi stepenom "Interno", objavljeno je u najnovijem broju Službenog vojnog lista.
U obrazloženju odluke piše da je utvrđeno je da bi otkrivanje neovlašćenom licu, zloupotrebom ili uništavanjem podataka o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << elementima i postupku po kojem se vrši procena bezbednosti tajnih podataka u Ministarstvu i Vojsci, nastala šteta za rad i obavljanje zadataka.

Ta šteta bi, kako je istaknuto, za posledicu mogla imati smanjenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Ministarstva.
Odluka o proširenju "interne tajne" je doneta na osnovu procene o mogućnosti nastanka štete po interese Srbije i Ministarstva odbrane, predviđene Zakonom o tajnosti podataka i Uredbe o bližim kriterijumima za određivanje stepena tajnosti "Poverljivo" i "Interno".
Zakon o tajnosti podataka predviđa da se stepen tajne "Interno" određuje radi sprečavanja nastanka štete za rad i obavljanje zadataka i poslova organa javne vlasti koji ih je odredio.
Prema zakonu, bliže kriterijume za određivanje stepena tajnosti "Poverljivo" i "Interno" određuje Vlada, na predlog nadležnog ministra ili rukovodioca organa javne vlasti.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin odlučio da se proširi oblast "interne" vojne tajne

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin doneo je odluku da se elementi i postupak po kojem se obavlja procena bezbednosti tajnih podataka u Ministarstvu i Vojsci Srbije proglasi vojnom tajnom i označi stepenom "Interno", objavljeno je u najnovijem broju Službenog vojnog lista...U obrazloženju odluke stoji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.