Počela vojna vežba Platinasti vuk 19 kod Bujanovca: Čiji vojnici učestvuju FOTO

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vojna vežba "Platinasti vuk 19" kod Bujanovca: Čiji vojnici učestvuju FOTO

U bazi "Jug" kod Bujanovca počela je multinacionalna vežba "Platinasti vuk 19".

Na vežbi učestvuje oko 500 pripadnika oružanih snaga Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Italije, Severne Makedonije, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Velike Britanije.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa pozdravio je sve učesnike i poželeo im uspešno izvođenje vežbe.

"Vežba 'Platinasti vuk', koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se izvodi u multinacionalnom okruženju, predstavlja dobru priliku da unapredimo naša znanja, ali i razmenimo iskustva sa pripadnicima vojski partnerskih zemalja", rekao je general Stopa.

U vežbi koja se izvodi po temi "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama - neubojito oružje", pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće se u procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u međunarodnom okruženju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Cilj vežbe, koja traje do 19. juna, jeste da unapredi interoperabilnost i međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.