Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina?

Izvor: TangoSix.rs, 23.Sep.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina?

U najboljim tradicijama masovnih nabavki za potrebe pilota (Citizen satovi, pilotske jakne) RV i PVO će po svemu sudeći ponovo obradovati svoje letače.
Kako saopštava Ministarstvo odbrane, na današnjem potpisivanju donacije besplatnog školovanja za porodice Vojske Srbije od strane Beogradske poslovne škole tema su bile i pilotske naočare.
Kako je izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << sporazum koji je danas potpisan sa Beogradskom poslovnom školom omogućiće pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao i članovima njihovih porodica besplatno školovanje u toj, kako je ministar naveo, privatnoj (!) visokoj strukovnoj školi.
Direktor Beogradske poslovne škole doktor Đuro Đurović pomenuo je da će ova obraznovna institucija donirati novac za kupovinu pilotskih naočara:
– Svi zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi visoko cene napore koje pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čine na svojim radnim mestima u očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog inegriteta Srbije i bezbednosti svih građana naše zemlje. Jednom rečju, vi ste čuvari mira naših građana. Našu ljubav i poštovanje prema onom najlepšem što Srbija ima, a to je njena vojska, pokazujemo i na ovaj način. Potpisujući ugovor o besplatnom školovanju dece pripadnika Vojske i doniranjem novca za kupovinu sunčanih naočara za pilote Vojske Srbije, želeli smo da u istoriji ostane zapisano naše poštovanje i ljubav koju osećamo prema našoj vojsci. – izjavio je Đurović.
Predstavnici RV i PVO u današnjoj protokolarnoj publici / Foto: Ministarstvo odbrane Izuzetno pohvalno za Ministarstvo odbrane, međutim… Izuzetno pohvalna inicijativa i proaktivnost Ministarstva odbrane u pravcu brige za svoje kolege i još bitnije njihove porodice, kao i izuzetan gest Beogradske poslovne škole mogu ostati u senci još jednog neopreznog istupa ministra odbrane.
Kako je stajalo u originalnoj vesti ministarstva, Aleksandar Vulin je naglasio da je Beogradska poslovna škola privatna škola i da danas potpisan ugovor zapravo predstavlja „donaciju privatnog novca državnoj instituciji“. Da li u ovom ugovoru figurira privatan novac ili ne nije u sferi interesovanja našeg portala ali je sigurno da Beogradska poslovna škola nije privatna. U pitajnu je državna obrazovna institucija.
– To što su zaposleni u Beogradskoj poslovnoj školi donirali Vojsci nije novac poreskih obveznika, iz budžeta, to je njihov novac, zarađen kvalitetnim poslovanjem na tržištu. To govori i o kvalitetu njihovog rada u obrazovanju generacija njihovih studenata. – rekao je Vulin.
Budući da je za kvalitetne naočare za sunce potrebno izdvojiti preko 150 evra novac za donaciju njihove nabavke od strane Beogradske poslovne škole (kada se ona bude realizovala) svakako će biti izuzetan poduhvat Ministarstva. Jer sve što letači, sa svojim prilično niskim zaradama za posao koji obavljaju, ne moraju sami da finansiraju je pozitivna stvar.
Da li je potrebno da institucija i osoba koji doniraju sredstva imaju besprekornu reputaciju druga je tema.
Naime, dr. Đuro Đurović je prilično interesantna pojava a njegova škola, prema percepciji reputacije koju ima u javnosti, je daleko od bilo čega kvalitetnog, uz interesantnu istoriju davanja donacija.
Sve u svemu, Uprava za odnose s javnošću Ministarstva odbrane je ponovo demonstrirala da svoj posao obavlja profesionalno i sa integritetom. U ponovljenoj vesti (originalna je skinuta sa sajta i zamenjena trenutnom verzijom) izbačeni su Vulinovi komentari o tome da je u pitanju privatna škola i Uprava se izvinila za grešku.
Ostaje pitanje da li je u pitanju greška novinara, procesa produkcije izveštaja ili još jedan zaista nepotreban blam ministra odbrane? Pitamo se, jer za razliku od poslednjeg blama koji smo u potpunosti disektirali, ovde su svi želeli da urade nešto pozitivno. Zašta od nas i naše čitalačke publike imaju sve pohvale.




The post Piloti RV i PVO dobijaju naočare za sunce od Beogradske poslovne škole i još jedna nepreciznost ministra Vulina? appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.