Parlament BiH nije podržao smjenu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2021, 11:52

Parlament BiH nije podržao smjenu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine (BH) u utorak (26. oktobra) glasao je protiv smjene državnog ministra odbrane Sifeta Podžića, koju je nakon njegove odluke da odgodi zajedničku vojnu vježbu BiH i Srbije inicirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija. Od 27 prisutnih poslanika za smjenu je bilo sedam poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), protiv smjene glasalo je 20 poslanika Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF),...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sjednica Predstavničkog doma, stigli i poslanici SNSD-a

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2021

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da se na današnjoj sjednici, koja je upravo počela, izjasni o odluci Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara, da smijeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tegeltija u parlamentu obrazložio odluku o smjeni Podžića

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2021

SARAJEVO - Gospodo poslanici na vama je da odlučite da li ćete potvrditi moj stav da svaki ministar može donositi odluke u skladu sa procedurama i ovlaštenjima, rekao je danas Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara u obraćanju poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.