Palmer ove nedelje na Beogradskom bezbednosnom forumu

Izvor: VOA, 14.Okt.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer ove nedelje na Beogradskom bezbednosnom forumu

Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Metju Palmer učestvovaće na ovogodišnjem, devetom po redu, Beogradskom bezbednosnom forumu (BBF), od 16. do 18. Oktobra, najavli su organizatori skupa. Pored visokog zvaničnika SAD, na forumu koji se ove godine održava pod nazivom "U težnji za pravdom u podeljenom svetu", govoriće i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Andrea Oricio, general Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Robert Briger, načelnik odbrambenog štaba u Ministarstvu odbrane Austrije, bivši francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondolini, nekadašnja komesarka EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju Majlinda Bregu, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, generalni sekretar Bledskog strateškog foruma Peter Grk. Tokom tri dana biće reči o održivosti koncepta vojne neutralnosti, situaciji u Evropskoj uniji 15 godina nakon velikog proširenja, ekološkoj bezbednosti u svetlu aktuelnih klimatskih promena, ulozi žena u izgradnji mira na Balkanu, kao i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i stavovima građana o potencijalnom sporazumu. Beogradski bezbednosti forum organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmer otkazao učešće na Beogradskom bebzednosnom forumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019

Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer otkazao je učešće na ovogodišnjem Beogradskom bezbednosnom forumu (BBF), koji se održava od 16. do 18. oktobra...Palmer je trebalo da se obrati na zvaničnom otvaranju Beogradskog bezbednosnog foruma, u četvrtak 17. oktobra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.