Padobranom zakačio električni vod na pruzi kod niškog Vojnog aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padobranom zakačio električni vod na pruzi kod niškog Vojnog aerodroma

Padobranac Vojske Srbije prošao je bez ikakvih povreda, kažu u Ministarstvu odbrane, kada je prilikom prizemljenja njegov padobran zakačio električni vod pruge u blizini niškog Vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović".

Nezgoda u kojoj na sreću padobranac nije povređen dogodila se jutros blizu Trupala kod Niša, a u Ministarstvu odbrane kažu da je padobranac bio na obuci i tokom prvog skoka, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je hteo da se prizemlji, zakačio je električni vod pruge.

Ekipa za obezbeđenje padobranskog skoka odmah je stigla na lice mesta, utvrdila da pripadnik Vojske Srbije nema nikakvih povreda i uklonila deo padobrana sa električnog voda - dodaju u Ministarstvu odbrane.

U Insfrastrukturi železnice kažu da se incident dogodio danas oko 10:20 i da je padobran zakačio kontaktnu mrežu iznad koloseka.

Zaštitni mehanizam se istog trenutka aktivirao i nestalo je napona u kontaktnoj mreži iznad pruge - dodaju u Insfrastrukturi železnice.

Kažu i da je mreža bila bez napona sat vremena, ali da nijedan voz zbog toga nije kasnio.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.