[POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije

Izvor: TangoSix.rs, 02.Dec.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije

Kako Tango Six saznaje, nakon što su u petak stigla dva helikoptera H145M, danas se nastavlja isporuka vojnih helikoptera Srbiji. Na vojni aerodrom ‘’Pukovnik-pilot Milenko Pavlović’’ će u toku dana stići desantno-jurišni helikopteri Mi-35M namenjeni RV i PVO Vojske Srbije.
Jednu od letelica koja će isporučiti helikoptere možete pratiti putem komercijalnog servisa Flightradar 24.
Podsetimo, četiri takva helikoptera Srbija je naručila prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << a poslednju zvaničnu informaciju o njihovoj isporuci dobili smo od komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića koji je 29. jula 2019. u intervjuu za Politiku izjavio da će isporuka biti realizovana krajem ove godine.
Ažurirano. Prvi snimak sletanja Ruslana koji nosi nove helikoptere:








View this post on Instagram















Ruslan na sletanju sa novim helikopterima Mi-35 za @odbranaivojska #Mi35 . . 📽 @tower_eye
A post shared by Tango Six portal (@tangosix) on Dec 2, 2019 at 4:36am PST


Prve zvanične fotografije srpskih Mi-35M objavljene su 16. avgusta kada je delegacija Ministarstva odbrane Srbije posetila fabriku helikoptera ‘’Rosvertol’’ u Rostovu na Donu. Na statičkoj izložbi tada su bila prikazana sva 4 srpska Mi-35M sa evidencijskim brojevima 35101 do 35104, a priređen je i letački program jednog helikoptera.
Prethodno su prve fotografije osvanule na internet stranicama ruskih vojnih blogova i foruma 29. jula, prvi helikopter uslikan je iznad Rostova na Donu pet dana ranije. Iako su pojedini ruski izvori tvrdili da je reč o letelicama namenjenih Uzbekistanu (moguće da su to zaključili po tamno sivoj šemi farbanja) na helikopterima su se videli evidencijski brojevi sa fontom koji su identični kao na lovcima MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije. Takođe na repnoj gredi, blizu repnog rotora mogao se uočiti natpis OPASNOST.
Helikoptere Mi-35M koristiće 714. protivoklopna helikoptersa eskadrila ‘’Senke’’, 98. vazduhoplovne brigade, na aerodromu Lađevci. Biće to prvi pravi borbeni helikopteri koji su uvedeni u RV i PVO, prethodno su 2006. godine vojsci iz MUP-a predata dva Mi-24V koji međutim nikada nisu korišćeni jer nisu poslati na remont.

 

The post [POSLEDNJA VEST] Danas u Srbiju sleću helikopteri Mi-35M namenjeni Vojsci Srbije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Helikopteri Mi-35M stižu iz Rusije u Srbiju pre roka

Izvor: B92, 02.Dec.2019

Beograd -- Četiri nova helikoptera Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, stižu na aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović" pre planiranog roka, saznaje Sputnjik...Reč je o tipu helikoptera kakvog do sada nije bilo u jedinicama Vojske Srbije. Bilo je najavljeno da će novi helikopteri stići u prvom...

Nastavak na B92...

MOĆNE "LETEĆE TVRĐAVE" ZA VOJSKU SRBIJE Borbeni helikopteri MI-35 danas stižu u Batajnicu

Izvor: Blic, 02.Dec.2019

Isporuka vojnih helikoptera koje je Srbija kupila od Rusije, nakon što su u petak stigla dva helikoptera H145M, danas se nastavlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.