Vojvodina dobila Muzej prisajedinjenja - mesto nezaborava i ponosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2018, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina dobila Muzej prisajedinjenja - mesto nezaborava i ponosa

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata i Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji u Novom Sadu je danas svečano otvaren "Muzeja Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji" koji će činiti stalna postavka sa nizom artefakata koji autentično svedoče o velikom istorijskom događaju i njegovim akterima, ali i o viševekovnoj borbi Srba za politička i druga prava. Muzej su, u prisustvu poslanika republičkog i pokrajinskog parlamenta, članova republičke i pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade, Grada Novog Sada, brojnih lokalnih samouprava kao i predstavnika diplomatskog kora i gradova prijatelja Novog sada,  otvorili predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nakon intoniranja himne "Bože pravde", koju je izveo hor "Prosvetitelji", predsednik Pokrajinske vlade i predsednik Odbora za obeležavanje 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, Igor Mirović je, u pozdravnoj reči, istakao da otvaranjem "Muzeja prisajedinjenja", Vojvodina i Srbija dobijaju - mesto nezaborava na vreme i učesnike sudbonosnih istorijskih odluka.

Otvaranju Muzeja prethodio je nastup Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije, a onda se prisutnima obratila predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković.

U Muzeju Prisajedinjenja biće prikazano šest segmenata, i to će biti izuzetna prilika da se posetioci upoznaju sa ovim značajnim događajima.

Prenos možete pratiti na RTV1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO: Otvoreni Muzej i Park prisajedinjenja Vojvodine

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2018

Muzej prisajedinjenja Vojvodine, koji čini stalna postavka sa nizom artefakata koji autentično svedoče o velikom istorijskom događaju i njegovim akterima, otvoren je danas u Novom Sadu...Otvaranju Muzeja prethodio je nastup Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije. Istovremeno, ispred Muzeja,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.