Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orao Kosmos i Famos počinju proizvodnju za potrebe vojske Srbije

BANJALUKA - Orao Kosmos i Famos u narednom periodu počinju proizvodnju i remont dijelova te vojne tehnike za potrebe vojske Republike Srbije, zaključak je sastanka održanog između Petra Đokića, ministra industrije, energetike i rudarstva RS i Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije.

Istaknuta je takođe i mogućnost ulaska Srbije u vlasništvo ovih preduzeća kao i formiranje novih što će se još detaljnijom analizom razmotriti u narednom periodu.

"Politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odnosi RS i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vrijeme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se meriti milionima evra", kazao je Vulin.

Đokić je rekao da ne očekuje probleme od strane institucija BiH kada je u pitanju prelazak dijelova i opreme koji treba da budu remontovani preko granice BiH..
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.