Od korone preminula tri pripadnika Vojske Srbije, bilo zaraženo 300

Izvor: VOA, 10.Maj.2020, 10:51

Od korone preminula tri pripadnika Vojske Srbije, bilo zaraženo 300

Tri pripadnika Vojske Srbije - dva civilna lica i jedan podoficir, preminula su od koronavirusa, dok je 52 pripadnika Vojske sada inficirano, a u izolaciji je njih 167, izjavio je nedelju ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je, na predstavljanju rezultata Vojske i Ministarstva tokom borbe protiv koronavirusa, rekao da je od početka epidemije ukupno bilo inficirano oko 300 pripadnika Vojske, a da trenutno niko nije u teškoj situaciji, da nekome ugrožen život, niti se neko nalazi na resporatoru. Vulin je istakao da je, za vreme borbe protiv pandemije, vođena "besomučna, potpuno neutemeljena medijska kampanja" protiv privremenih bolnica koje je formirala Vojska, prenosi FoNet. On je dodao da se ta kampanja vodila namerno i planski, "puštane su lažne vesti, sa željom da se povredi vlast". Vulin je naveo da je na merama borbe protiv korona virusa dnevno direktno bilo angažovano 1.500 prripadnika Vojske, plus prateće službe - logistika i zdravstvo, a vojska je radila i svoje operativne zadatke. Vojska je, dodao je on, obezbeđivala 18 graničnih prelaza, 51 zdravstvenu ustanovu u 24 grada i opštine i 153 ustanove socijalne zaštite u 50 gradova i opština. Vulin je naveo i da je vojska postavila 5.122 kreveta u devet privremenih bolnica, i da je u celosti ispunila svoj zadatak, ono što se od nje očekivalo. Tokom vanrednog stanja vojska je angažovala 2.200 vozila za te potrebe, koja su prevezla 43.000 osoba i 29.000 tona tereta. Vulin je ukazao i da je vojska obezbeđivala 20 prihvatnih i centara za azil migranata, koji su bili u karantinu i da je u tri navrata moralo da bude upotrebljeno vatreno oružje, a pucano je u vazduh i niko nije bio povređen, preneo je FoNet.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vulin: Od korona virusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije

Izvor: Danas, 10.Maj.2020

Od korona virusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije - dva civilna lica i jedan podoficir, inficirana su 52 pripadnika, a u izolaciji je njih 167, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.