Obeleženo 25 godina Udruženja vojnih penzionera Srbije

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 25 godina Udruženja vojnih penzionera Srbije

Udruženja vojnih penzionera Srbije obeležilo je 25 godina rada svečanošću u Domu Vojske Srbije, kojoj je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.
"Sve se menjalo u vašim životima - države, nazivi armija, uniforme koje ste nosili, oznake činova, Pravilo službe, način oslovljavanja, strategije, doktrine, organizacije, ali jedna stvar se nije menjala i neće se promeniti - vaš odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema zemlji zbog koje postojite, prema Srbiji koju volite, zbog koje ste obukli uniformu, Srbiji zbog koje vredi živeti", rekao je ministar odbrane i istakao da biti vojnik nije samo posao, već životno opredeljenje.

"Vaše znanje, iskustvo i vaš primer nama su dragoceni. Kako se ponašamo prema vama, takvu poruku šaljemo onima koji možda žele da postanu pripadnici Vojske Srbije", ukazao je Vulin.
Naveo je da je jedan od najvažnijih zadataka koje Ministarstvo odbrane ima jeste ponovno uspostavljanje sistema koji je prethodnih decenija planski i namerno uništavan, a koji je pre toga brinuo o pripadniku Vojske od momenta kada obuče uniformu, zadovoljavajući sve potrebe pripadnika sistema i njihovih porodica.
Ministarstvo odbrane, kazao je Vulin, trudi se da reši imovinska pitanja koja s pravom tište vojne penzionere i ulaže velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika, posebno onih koji nisu više u aktivnoj službi.
"Želim vam da našim prijateljima iz inostranstva još jednom pokažete ono što oni, siguran sam, znaju - da su došli među hrabre, čestite i vredne ljude. Da su došli da se još jednom upoznaju sa najžilavijom armijom koju je svet video", rekao je ministar Vulin.

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac podsetio je da je Udruženje formirano u složenim društveno-ekonomskim uslovima, ali da ih to nije sprečilo da se neprekidno bore za ostvarivanje i unapređivanje statusnih interesa, stečenih prava i očuvanje dostojanstva vojnih penzionera.
"Raduje nas da u poslednje vreme Ministarstvo odbrane sa ministrom Vulinom na čelu, čini sve da na životnu scenu vrati poljuljanu brigu o vojnim penzionerima. Ideja da sistem odbrane treba da brine o onima koji pristupe vojsci i tokom službovanja, ali i po penzionisanju, naišla je na plebiscitarni prijem kod vojnih penzionera", istakao je Draganjac.
Ranije danas ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa predstavnicima delegacija vojnih penzionera iz osam zemalja koji prisustvuju obeležavanju jubileja Udruženja, zahvalivši im što su Srbiji i našoj vojsci učinili čast da prisutvuju proslavi velikog jubileja.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Trudimo se da rešimo imovinska pitanja penzionera

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018

Ministarstvo odbrane trudi se da reši imovinska pitanja koja s pravom tište vojne penzionere i ulaže velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika, posebno onih koji nisu više u aktivnoj službi, izjavio je ministar Aleksandar Vulin na svečanosti povodom 25 godina postojanja Udruženja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.