Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2020, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, položila je danas vence u okviru kompleksa Novog groblja u Beogradu povodom obeležavanja godišnjice smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića-Šturma, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Vence su položili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, koji je predvodio državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti, kao i predstavnici Grada Beograda, potomci istaknutih vojskovođa i predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija i  građani. Vojvode Živojin Mišić i Petar Bojović i general Pavle Jurišić Šturm učestvovali su u srpsko-turskim ratovima (1876-1878), Srpsko-bugarskom ratu 1885. godine, balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu. Sva trojica umrla su u Beogradu, vojvoda Mišić 20. januara 1921, vojvoda Bojović 19. januara 1945, a armijski general Pavle Jurišić Šturm umro je 14. januara 1922. godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.