Novo terensko vozilo Zastava NTV uskoro u Vojsci Srbije

Izvor: B92, 22.Sep.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo terensko vozilo Zastava NTV uskoro u Vojsci Srbije

Kragujevačko preduzeće Zastava TERVO i Vojnotehnički institut, razvili su novo terensko vozilo za potrebe vojske.

Testiranje Zastave NTV se privodi kraju, kažu da zadovoljava najviše svetske standarde, i da se uz male izmene može koristiti ne samo za vojne potrebe, prenosi RTS.

Posle pređenih hiljada kilometara, po najtežim terenima i vremenskim uslovima, u toku su završna ispitivanja terenskog vozila Zastava NTV, pre uvođenja u naoružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojske Srbije. Napravljen je u dve verzije.

"Varijanta 8+1, u kombi verziji, i varijanta sa 'singl' kabinom i 2+1 mestom dodatne nosivosti od 1.400 kilograma. Vozila su takođe predviđena za vuču dodatnih 1.700 kilograma", rekao je Ilija Ljujić, rukovodilac razvoja Zastave TERVO.

Terenac sa nezavisnim vešanjem na sva četiri točka sada čeka potvrdu Tehničko-opitnog Centra Vojske Srbije.

"Nultu seriju za potrebe Vojske, za ovo naše vozilo, očekujemo do kraja godine, a iduće godine ulazak u serijsku proizvodnju, i za jedno i za drugo sredstvo", izjavio je Zoran Adžić, direktor Zastave TERVO.

To bi u Zastavi TERVO, uz sadašnjih sedamdesetak radnika, značilo i otvaranje novih radnih mesta. Na to sluti zainteresovanost za novo vozilo i domaćih javnih preduzeća i stranih kupaca.

"To je tržište Severne Afrike i zemalja Bliskog istoka i to u obe varijante, i u varijanti vojnoj i u varijanti civilnoj", rekao je direktor Zastave TERVO. Novi terenac trebalo bi da zameni čitavu flotu vojnih vozila u koju se više ne isplate ulaganja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novo terensko vozilo Zastava NTV uskoro u Vojsci Srbije

Izvor: AutoBlog, 22.Sep.2019

Kragujevačko preduzeće „Zastava TERVO“ i Vojnotehnički institut, razvili su novo terensko vozilo za potrebe vojske. Testiranje „Zastave NTV“ se privodi kraju, kažu da zadovoljava najviše svetske standarde, i da se uz male izmene može koristiti ne samo za vojne potrebe. Posle pređenih hiljada...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.