Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije

Beograd -- Najmlađi oficiri Vojske Srbije primljeni su u komandama operativnih sastava i organizacionim celinama Generalštaba u koje su raspoređeni.

Komandanti i načelnici su oficirima, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika, predstavili organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju, ali i prava, obaveze i zadatke koji ih očekuju po prijemu u jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oficire koji su na prve dužnosti raspoređeni u Centralnu logističku bazu primio je komandant baze Petar Latković koji im je uz dobrodošlicu preneo poruku da se uvek pridržavaju kodeksa časti jer su "čast i znanje najjače oružje vojnika".

Latković je naveo da prijem najmlađih oficira za svaku jedinicu predstavlja veliko kadrovsko pojačanje. Potporučnici su potom obišli spomen-sobu i upoznali se s tradicijom te jedinice.

U Domu Vojske Srbije u Nišu mlade starešine primio je komandant Kopnene vojske Milosav Simović, koji je mladim starešinama poželeo uspeh na prvim oficirskim dužnostima.

U Komandi RV i PVO u Zemunu potporučnike raspoređene u taj vid Vojske Srbije primio je komandant voda Ranko Živak.

U kasarni "Topčider" u Beogradu komandant Komande za obuku Đokica Petrović najmlađe potporučnike upoznao je sa zadacima Komande za obuku i dužnostima i obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije

Izvor: RTS, 11.Sep.2017

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba primljeni su najmlađi oficiri VS, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika. . Njima su komandanti i načelnici predstavili organizaciju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.