Načelnici generalštabova Srbije i Mađarske o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnici generalštabova Srbije i Mađarske o saradnji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i načelnik Štaba odbrane Mađarske armije general-potpukovnikom Ferenc Korom razgovarali su danas hajdukovu o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i o mogućnostima za unapređenje saradnje dve vojske.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je posebna tema bilo dosadašnje zajedničko učešće u multinacionalnoj operaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ujedinjenih nacija na Kipru.

Dvojica generala su se saglasila da je saradnja koju dve vojske imaju intenzivna i sadržajna, posebno u oblasti zajedničkog angažovanja u multinacionalnoj operaciji, ali i u realizovanju zajedničkih obuka i vežbi, te u poslednje dve godine i u oblasti ABHO.

Na sastanku je istaknuto da zajedničke vežbe "Susedi" i "Gvozdeni mačak", koje se od 2011. godine realizuju naizmenično u Srbiji i Mađarskoj, daju poseban kvalitet saradnji dve vojske i doprinose podizanju nivoa operativnih sposobnosti i interoperabilnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Susret načelnika generalštaba Srbije i Mađarske o saradnji

Izvor: Blic, 16.Avg.2018

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i načelnik Štaba odbrane Mađarske armije general-potpukovnikom Ferenc Korom razgovarali su danas u Hajdukovu o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i o mogućnostima za unapređenje saradnje dve vojske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.