Mađarski vojnici stižu na granicu Srbije

Izvor: Prva.rs, 09.Feb.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski vojnici stižu na granicu Srbije

Takođe, očekuje se da će do proleća biti završena i izgradnja baza u Bačalmašu, Madarašu i Hercegsantou.
U svim tim bazama će biti po 150 mesta za vojnike, a njihova izgradnja je započela jesenas, prenosi "Vojvodina danas" (vajma.info). Navodi se da će se, ako bude potrebno, izgraditi i viši nivo kontejnera, što bi automatski značilo dvaput više vojnika - 1.200 ljudi.
Načelnik generalštaba mađarske vojske Tibor Benke je naglasio da će vojnici svoje pogranične zadatke >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << obavljati "sve dok ne prestane migracioni pritisak na Mađarsku", ali se nada da će nakon izgradnje druge linije ograde biti potrebno manje vojnika i da će time ostati više vremena za obuku i pripremu vojnika.
Istakao je da se sve veća pažnja usmerava na granicu sa Srbijom, gde su vojnici na 170 kilometara izgradili pograničnu ogradu. Na granici s Hrvatskom je postavljena ograda u dužini od 136 kilometara.
Navodi se da su kontejneri za smeštaj vojnika pravljeni za po četiri osobe i da su opremljeni grejanjem na struju i klima-uređajima. U bazi postoji trpezarija i poseban blok za zdravstvenu negu. Postoji i sala za razonodu sa jednim stolom za stoni tenis, za bilijar i sa tablom za pikado. Postoji i prostorija opremljena veš -ašinom i mašinom za sušenje veša. Obezbeđen je bežični internet, a postoji i mobilna prodavnica.
Baza se sastoji od 90 kontejnera u koje su uključena i skladišta i kancelarije. Navodi se da su do sada mađarski vojnici iz baze u Mejkutu putovali 20 kilometara do granice.
Načelnik generalštaba Benke je dodao da je protekle godinu i po više od 15.000 vojnika služilo na granici.
Izvor: tanjug
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.