HIT: Vulin ide u vojsku

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Vulin ide u vojsku

Ministar Aleksandar Vulin od sutra bi mogao da krene na petnaestodnevnu obuku za rezervni sastav Vojske Srbije. "Ako mogu ja....", kaže ministar vojni.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Ilustracija

Svoj odlazak na dobrovoljnu obuku za odbranu zemlje minsitar Vulin, koji svojeveremeno nije služio tada obavezni vojni rok, najavio je u gostovanju u Dnevniku RTS-a.

Ako mogu Švajcarci...

Vulin je imao potrebu i da odgovori na pojedine komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poput: "Dosta mi je, selim se u Švajcarsku". "Takvi treba da znaju da je ovaj model dobrim delom preuzet upravo iz Švajcarske. Tamo se niko ne buni, kao ni u nekim drugim zemljama, Grćkoj ili Austriji gde je vojni ork obavezan, ili  recimo u Mađarskoj gde se obuka uvodi i u škole. Zašto nekome smeta da brani svoju zemlju?", komentar je Vulina.

"Ako ja mogu da odvojim 15 dana svog života da bi se učio kako se brani zemlja, to može onda svako drugi" rekao je Vulin povodom akcije pozivanja u rezervni sastav određenog broja vojnog stasalih građana Srbije koji dosad nisu bili obučavani kao vojnici.

Vulin bi u rezervni sastav mogao da uđe ako "prođe" lekarsku komisiju, tj, obavezni lekarski pregled.

U vezi sa pozvanim vojnim obveznicima, Vulin kaže da svako treba da se odazove a da ako je sprečen, to obrazloži nadležnima. Oni koji se ne odazovu biće kažnjeni sa 50.000 dinara.

Svi koji se pozovu na "prigovor saveti" (ne žele da služe pod oružjem), biće preraspoređeni u jedinice Civilne zaštite, rekao je ministar.

Ideja je, kaže ministar vojni Aleksandar Vulin, da se svi ljudi "upoznaju sa načinom na koji se brani zemlja.

Plan je da ove godine kraću vojnu obuku prođe 600 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.