HEROJ: Stariji vodnik u Pančevu spasao napadnutu ženu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HEROJ: Stariji vodnik u Pančevu spasao napadnutu ženu (FOTO)

Stariji vodnik Vojske Srbije Ivan Ristić spasao je ženu napadnutu na vašaru u Pančevu Stariji vodnik Vojske Srbije Ivan Ristić spasao je ženu napadnutu na vašaru u Pančevu.Nju je napadač prvo udario motkom, a zatim ju je ubo nožem. Kada je Ristic to primetio, skočio je na napadača i sprečio ga da nanese ženi nove povrede.Ristić je stariji vodnik i radi u kasarni "Stevica Jovanović" u Pančevu, preko puta koje se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << incident 5. novembra, saopštilo je Ministarstvo odbrane.Ristić je primetio da napadac udara ženu kada je pošao na službeni zadatak u Novi Sad. Kaže da je okolo bilo mnogo ljudi, ali da niko nije ništa preduzimao, a napadnuta žena je vrištala."Ne razmišljajuci, iskočio je iz vozila, pretrcao put i svom silinom bacio se na napadaca", navedeno je u saopštejnu.Ristić kaze da je uspeo da sedne na napadaca i da mu pritisne ruku kojom je držao nož. Tada su mu pritrcale kolege iz kasarne i zajedno su savladali napadaca, koga su zadržali dok nije došla policija. Povredenoj ženi prva pomoc je stigla iz kasarne.Ristic je istakao kako u tim trenucima nije razmišljao o sebi, porodici, ni mogucim posledicama. Važno mu je bilo jedino da spase ljudski život."Pokušavam da razumem ljude, njihovo (ne)reagovanje i strah u situacijama kada mogu biti povredeni, ili cak izgubiti život pomažuci drugima. Ipak, uniforma Vojske Srbije je nešto sasvim drugo, nešto što obavezuje, što ne preza pred opasnošcu. Ovo bi uradio svaki pripadnik moje jedinice, svaki pripadnik Vojske Srbije, bez dvoumljenja i ustezanja. Tako smo uceni", porucio je Ristić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pančevo: Vojnik spasao napadnutu ženu

Izvor: Radio 021, 07.Nov.2017

Stariji vodnik Vojske Srbije Ivan Ristić spasao je ženu napadnutu na vašaru u Pančevu...Nju je napadač prvo udario motkom, a zatim ju je ubo nožem. Kada je Ristić to primetio, skočio je na napadača i sprečio ga da nanese ženi nove povrede...Ristić je stariji vodnik i radi u kasarni "Stevica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.