General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

Glavnokomandujući snaga NATO-a snaga za Evropu Tod Volters je u razgovoru sa predsednikom Srbije potvrdio da će Kfor "i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji". Podržao je napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnokomandujućim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga NATO-a  za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generalom Todom Voltersom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.
Predsednik Srbije je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM. Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.
"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i Kfora je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je Vučić.
General Volters je prihvatio da postoji mogućnost međusobne komunikacije "jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti".
On je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio da će "Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji" i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.
General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.
Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru. Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin sa Vrhovnim komandantom NATO snaga u Evropi: "Vojska Kosova" pretnja za mir na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa vrhovnim komandantom Savezničkih snaga u Evropi generalom Todom Voltersom. Na sastanku je bilo reči o saradnji Republike Srbije sa NATO-om i političko-bezbednosnoj situaciji u regionu...Ministar Vulin je istakao da je saradnja Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.