General Diković celu porodicu zaposlio u državnoj službi

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Diković celu porodicu zaposlio u državnoj službi

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čitavu svoju porodicu, suprugu, sina i ćerku, zaposlio je u državnim službama bliskim Vojsci Srbije.

U Vojsci je zaposlena njegova supruga Milica Diković, a doskora i sin Nemanja Diković, koji je sada prešao u Ministarstvo spoljnih psolova, dok je ćerka Bojana Diković udomljena u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Izvor "Blica" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Vojske tvrdi da su Dikovići status "državne familije" stekli po osnovu vojnog zvanja, ali i snalažljivosti i prilagodljivosti glave porodice, koji je funkcije koristio i za uhlebljenje najmilijih.

"Uticaj mu je najveći u Vojsci, pa je tu udomio suprugu u Upravi za logistiku, ali i sina koji je po zanimanju politikolog. Međutim, kako se sinu nije dopalo mesto u Vojnobezbednosnoj agenciji jer više voli diplomatiju, posle samo godinu dana prešao je u Ministarstvo spoljnih poslova. Jedino opravdanje za državni posao može da ima zaposlenje ćerke Bojane u Direktoratu, budući da je njen nevenčani suprug poginuo na Kosovu", objašnjava izvor "Blica".

On dodaje da se general Diković snalazi u svim režimima i uspeva da se prilagodi svakom ministru i partiji. "Svaki od ministara mu je nekog zaposlio. Suprugu je zaposlio dok je bio komendir 37. motorizovane brigade. Ona ima srednju školu, ali radi kao šef za izvođenje radova Vojske Srbije, što je mesto za inženjera. Ali to nije sve, jer je on i svoje dalje i bliže rođake ugurao na grbaču države, pa tako svoje zemljake iz zlatiborskog kraja nemilice zapošljava. Postoji angdota da je Generalštab postao nova Užička republika", otkriva izvor "Blica".

General Diković nije se "Blicu" javljao na telefon kako bi prokomentarisao ova saznanja, ali su iz Ministarstva odbrane potvrdili deo priče.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SAZNAJEMO Diković uvalio celu familiju u državne fotelje

Izvor: Blic, 16.Okt.2015

General Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, čitavu svoju porodicu - suprugu, sina i ćerku - udomio je u državne fotelje, saznaje “Blic”...U Vojsci je zaposlena i njegova supruga, a doskora i sin, koji je sada u Ministarstvu spoljnih poslova, dok je ćerka udomljena u Direktoratu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.