Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO - Ministarstvo odbrane: Na Beogradskom sajmu sve po pravilniku, ima tople vode, objavljen i jelovnik

U Hali 1 Beogradskoj sajma, gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak pacijenata sa lakšim simptomima zaraze virusom korona, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da na sajmu ima tople vode za tuširanje.

Ministarstvo ističe i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je to u nedelju, posle detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio i zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa, a obezbeđeni su i tuševi i topla voda, navodi se u saopštenju.

Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad. Ministarstvo je na svom sajtu objavilo i jelovnik za ovu nedelju.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na sajmu.

Na Beogradskom sajmu i dečak od 10 godina

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu trenutno je smešteno 49 pacijenta, među kojima je i dete od 10 godina koje nije želelo da se odvoji od majke, rekao je ranije danas za RTS državni sekretar u ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Sa Sajma je do sada otpušteno 18 pacijenata, pa se u toj privremenoj bolnici trenutno nalazi 49 ljudi. Vekić je objasnio da je u pitanju 39 muškaraca i 10 žena, uglavnom mlađeg životnog doba. Dodao je da nastariji pacijent ima 73 godine, a najmlađi 10. Kako je kazao, dečak nije želeo da se odvoji od majke, iako je bilo predloženo da se smesti na pedijatriju bolnice "Dragiša Mišović".

Prema Vekićevim rečima, na Sajmu nema pacijenata sa hroničnim obolenjima i retkim bolestima, koji se smeštaju isključivo u bolničke ustanove.

Kada su u pitanju uslovi na Sajmu na koje su se mnogi pacijenti žalili, državni sekretar je rekao da to nisu hotelski uslovi, niti se može očekivati da 100 odsto budu kao uslovi u opštim bolnicama ili kliničkim centrima.

On je dodao da se radi na otklanjanju određenih problema među kojima je i nedostatak tople vode. Dodao je da se nada da će taj problem biti rešen za nekoliko dana.

Svaku smenu na Sajmu pokriva 10 lekara i 25 sestara, a Vekić je rekao da će se zavisno od priliva pacijenata povećavati broj medicinskog osoblja.

Autor: RTS, Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu ispunjava uslove Pravilnika

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2020

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.. To je u nedelju, nakon...

Nastavak na Vostok.rs...

Pečenje i gulaš za pacijente na Sajmu: Objavljen bogat jelovnik, svakog dana kuvana hrana i voće

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2020

Ministarstvo odbrane objavilo je jelovnik, koji podrazumeva tri obroka i voćnu užinu. Za ručak pacijenti mogu da očekuju kuvana jela, svinjetinu, piletinu ili junetinu sa salatom VOJSKA Srbije uredila je privremenu bolnicu za prijem obolelih sa lakšim simptomima virusa korona,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.