Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.
Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je na vreme i po uobičajenoj proceduri najavljena.
Prema rečima vođe delegacije pukovnika Saše Milutinovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delegacija od 11 članova putovala je u civilnoj odeći, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Na granici, na prelazu Batrovci – Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena. 
U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.
Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.
Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.
U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SMETAJU IM SRPSKE UNIFORME Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ULAZAK U HRVATSKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019

Poseta bila najavljena..Delegaciji Vojske Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku!..Delegacija, koju čine starešine sa Vojne akademije i kadeti i pitomci Vojne gimnazije, trebalo je da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena...Međutim, na graničnom prelazu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.