Danas prolećno zasedanje Skupštine Srbije; Sednica počela intoniranjem himne  FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 09:42

Danas prolećno zasedanje Skupštine Srbije; Sednica počela intoniranjem himne FOTO/VIDEO

U Skupštini Srbije danas je počelo redovno prolećno zasedanje, a za prvu sednicu predložene su dve tačke dnevnog reda.

U 8 i 50 počeo je dvadeseti sastanak Kolegijuma Narodne skupštine Dvanaestog saziva.

Parlamentarce je ispred Doma Narodne skupštine dočekala garda, a sednica je počela intoniranjem himne.

Iz Narodne skupštine Republike Srbije izveštava Jovana Jovanović.

Poslanici će razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazuma o zajmu Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za realizaciju projekta "Infrastruktura u kulturi".

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Ivica Dačić odbio je danas predlog poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića da se prekinu sednice parlamenta i zbog epidemioloških mera radi na drugačiji način.

Prolećno zasedanje parlamenta ne može da traje duže od 90 dana.

Prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru.

Skupština Srbije počeće u utorak, 9. marta, novu sednicu sa pet tačaka dnevnog reda, među kojima je Predlog kandidata za izbor članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije, koji je podnela ministrka pravde Maja Popović, saopšteno je danas iz parlamenta.

Na novoj sednici poslanici će razmotriti i Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Na dnevnom redu će biti i potvrđivanje Konvencije o trgovini žitaricama, kao i potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Države Palestine u oblasti bezbednosne saradnje.

Poslanici će razmotriti i Izveštaj o radu Agencije za energetiku Republike Srbije za 2019. godinu sa predlogom Zaključka Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2021

Redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije počelo je danas, a na dnevnom redu prve sednice je pored ostalog predlog odluke o izboru sudija koje se prvi put biraju sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nova sednica skupštine 9. marta sa pet tačaka dnevnog reda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021

Skupština Srbije počeće u utorak, 9. marta, novu sednicu sa pet tačaka dnevnog reda, među kojima je Predlog kandidata za izbor članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije, koji je podnela ministrka pravde Maja Popović, saopšteno je danas iz parlamenta...Na novoj sednici poslanici će razmotriti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.