Završen Kup Vojske Srbije u Karađorđevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Kup Vojske Srbije u Karađorđevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas glavnom trkačkom danu na manifestaciji „Kup Vojske Srbije - Karađorđevo 2019“.

Vojska Srbije se vraća tamo gde joj je mesto - u svakodnevni život svakog od nas, rekao je Vulin i podsetio da je konjički sport je nekada bio deo Vojske Srbije.

"Ovo je drugi put da se nalazimo u ergeli 'Karađorđevo' i u Bačkoj Palanci. Ovo je drugi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se hiljade ljubitelja konjičkog sporta ovde okupljaju",rekao je ministar odbrane.

On je istakao da je Vojska Srbije, posle decenija planskog zanemarivanja i uništavanja, danas opremljenija, naoružanija i snažnija, a njeni pripadnici obučeniji.

Podsetio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i vrhovni komandant, insistira na tome da svi pripadnici Vojske Srbije budu materijalno obezbeđeniji, da bolje i sigurnije žive, a oni to na najbolji mogući način vraćaju svojoj zemlji.

" Onoliko koliko je jaka Vojska Srbije - toliko je jaka i Srbija", naglasio je Vulin i dodao da je „Vojska Srbije spremna da odgovori na svaki izazov i zahtev, da je spremna da zaštiti Srbe gde god oni žive, da je garant da ćemo nastaviti da odlučujemo sami o sebi i da ćemo čuvati vojnu neutralnost“.

Ministar odbrane prisustvovao je defileu učesnika glavnog trkačkog dana, glavnoj kasačkoj trci „Čegar“, kao i glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije - „Srpska konjička divizija“.

Ovogodišnji pobednik u trci „Srpska konjička divizija“ na 2.000 metara je jahač Kristijan Gnjezi i grlo „Krasiva“, a pehar mu je uručio Vulin.

Drugo mesto u toj trci zauzeo je Dejan Lazarević i grlo „Primadona Lady“, dok je treće mesto pripalo Goranu Mešetoviću i grlu „Ornament“.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručio je pehar pobedničkom grlu „San Siro“ i kasaču Ivanu Mukiću, koji je osvojio prvo mesto u glavnoj kasačkoj trci „Čegar“ na 2.200 metara, za grla od tri godine.

Drugo mesto pripalo je kasaču Branislavu Mukiću i grlu „Montecatini“, dok je treće mesto osvojio Josip Gabrić za grlo „Ian Janis A.T“.

Posetioci današnjeg glavnog trkačkog dana, ujedno i poslednjeg dana manifestacije „Kup Vojske Srbije - Karađorđevo 2019“, mogli su da uživaju u defileu učesnika i četiri kasačke i četiri galopske trke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.