Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 14:13

Čestitke predsednika i ministra odbrane povodom Dana Garde

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj - Dan jedinice. Na današnji dan pre tačno 191 godinu, na Đurđevdan, formirana je Gvardija, čije se tradicije baštine i nastavljaju, napisao je ministar Stefanović u čestitki propadnicima Garde.
Aleksandar Vučić u čestitki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi da mu je posebno zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestita 6. maj - Dan jedinice.
"Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline. Tokom postojanja stekli ste i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije. Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate", naveo je predsednik.
Dodaje da doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose jačanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske.
"Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik", poručuje se  u čestitki predsednika Vučića.
Čestitka ministra odbrane Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović je čestitajući svim pripadnicima Garde - Dan jedinice podsetio da je naređenjem kneza Miloša Obrenovića, na današnji dan pre tačno 191 godinu, na Đurđevdan, formirana je Gvardija, čije se tradicije  baštine i nastavljaju.
"Kao elitna jedinica Vojske Srbije danas dosledno postižete najviše standarde u realizaciji zadataka koji su vam povereni, dostojno čuvate stečeni ugled kroz vekove i činite naš narod ponosnim.
Negujući tradicije, na najbolji način predstavljate Vojsku Srbije, ali i čitavu državu, kako unutar granica naše zemlje tako i šire, dokazujući da s razlogom marširate visoko podignutog čela, pokazujući snagu, hrabrost i odlučnost.
Uveren da će Garda nastaviti da uspešno odgovara svim izazovima i na najbolji način predstavlja i sebe i čitavu naciju, čestitam vam Dan jedinice, uz posebno sećanje i zahvalnost svim pripadnicima Garde koji su položili svoje živote za slobodu i čast naše otadžbine", navodi se u čestitki ministra odbrane."
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.