Centralna proslava Dana Vojske u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna proslava Dana Vojske u Zrenjaninu

Centralna proslava Dana Vojske Srbije trebalo bi da bude održana u Zrenjaninu, 21. aprila, uz prisustvo najvišeg vojnog i državnog vrha, saopšteno je danas na sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

Kako je saopšteno, u pripremi i organizaciji proslave učestvovaće oko 1.500 pripadnika Vojske Srbije, a u svečanom defileu nastupiće jedinice pešadije, garde, rečne flotile i avijacije.

Tačan datum proslave u Zrenjaninu danas nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopšten ali se pretpostavlja da će svečanost najverovatnije biti održana dva dana ranije, odnosno 21. aprila.

Dan Vojske obeležava se 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranu moderne srpske države i vojske.

Načelnik okruga Dušan Šijan rekao je da je današnja sednica okruga sazvana s ciljem što bolje pripreme za veliku proslavu koja će se održati u Zrenjaninu.

"Pripreme su uveliko u toku i po dinamici koja je predviđena. Svako od učesnika današnjeg sastanka ima svoj deo zadatka koji će realizovati do same manifestacije i tokom nje", rekao je on.

Portparol ministarstva kapetan korvete Jovan Krivokapić rekao je da se Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije za svaki svoj događaj detaljno priprema i ujedno izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka i, kako je naveo, pune podrške svih nadležnih gradskih institucija.

"Vojska Srbije, kao i više puta do sada, centralnu svečanost organizuje u gradovima širom Srbije jer želimo da izađemo među narod, da zajedno sa građanima Srbije, zbog kojih i postojimo i za koje i radimo, obeležimo Dan Vojske", rekao je on.

Krivokapić je ukazao da će to biti lepa svečanost, uz defile na trgu, prelete avijacije i egzercir garde kakav do sada nije viđen, uz još neke pojedinosti koje, za sada, nije želeo da otkrije.

Svečani defile pripadnika Vojske Srbije biće organizovan na Trgu slobode i Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, a očekuje se prisustvo najvišeg državnog vrha.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.