Borini pozorišni dani i ove godine na alternativnoj sceni Doma vojske

Izvor: JužneVesti.com, 19.Sep.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borini pozorišni dani" i ove godine na alternativnoj sceni Doma vojske

Pod sloganom "Pozorištem do Pozorišta“, od 21. do 26. oktobra u Vranju će biti održan najstariji pozorišni festival na jugu Srbije, 38. "Borini pozorišni dani“. I ove godine će festival biti održan na alternativnoj sceni u Domu vojske, a novina je da se vraća takmičarski duh, jer će najbolju predstavu birati publika glasanjem nakon izvedbe.

Glavnim programom obuhvaćeno je 6 predstava, od kojih su 4 u produkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teatara iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Festival će otvoriti vranjski ansambl koji će premijerno izvesti predstavu “Božji ljudi”, rađenu po knjizi vranjskog književnika Borisava Stankovića.

Na "daskama koje život znače", drugog dana festivala predstaviće se kruševačko pozorište i "Art tema Beograd" sa predstavom “I svaki put kao da je prvi”. Sutradan 23. oktobra, na repertoaru će se naći “NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili "Bitef teatar" i "Beoart". Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi "Puls teatra" iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu "Pan teatra".

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda predstavu reditelja Nebojše Bradića “Banović Strahinja”, u kojoj igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i šabačkog pozorišta. “Kako održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavljena izložba Muzeja pozorišne umetnosti koja će trajati tokom svih dana “Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavljanje knjige “Pozorišni diler”, autora Saše Milosavljevića rezervisano za drugi dan festivala.

Cena pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 500 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival staje 2.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Poznat program 38. „Borinih pozorišnih dana“

Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2018

VRANJE..U oktobru se navršava 38 godina postojanja tradicionalne kulturne manifestacije „Borini pozorišni dani“ koja se u Vranju održava u čast pisca „Košrtane“, „Nečiste krvi“, „Uvele ruže…..Slogan ovogodišnje manifestacije je „Pozorištem do Pozorišta“, a predstave će...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.