Artiljerijska paljba u Beogradu (FOTO)

Izvor: Mondo, 22.Apr.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artiljerijska paljba u Beogradu (FOTO)

U čast Dana Vojske Srbije, danas je sa Savske terase na Kalemegdanu u 17.00 časova odjeknula počasna artiljerijska paljba. Održan i egzercir gardista.

Pripadnici Garde su na Trgu Republike u Beogradu izveli egzercir.

U 18 sati, uz zvuke pešadijskog marša i pod komandom poručnika Predraga Kruševca, gardisti su, na oduševljenje mnogobrojnih prolaznika, na Trgu Republike izveli egzercir.

"Plavi stroj" je, s poluatomatskom puškom M-59/66 u ruci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u taktu muzike demonstrirao strojeve radnje.

Dan Vojske Srbije 23. april, na dan podizanja Drugog srpskog ustanka, na Cveti, 1815. godine u Takovu, obeležava se prigodnim manifestacijama koje se održavaju proteklim danima, a centralni događaj je Svečana akademija u Centru "Sava" sutra, 23. aprila kojoj će prisustvovati najviše državno i vojno rukovodstvo Republike Srbije.

Čestitka predsednika vojnicima

Na sam Dan Vojske Srbije, ponedeljak 23. aprila, predstavnici Minstarstva odbrane i VS, položiće vence na Avali, a u Takovu kod Gornjeg Milanovca, na mestu početka Drugog srpskog ustanka, a u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu građani će moći da prisustvuju prigodnim programima van vojnih objekata, koje će organizovati komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.