Održana vojna parada na Kipru, predstavljeni srpski Miloš i NORA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana vojna parada na Kipru, predstavljeni srpski "Miloš" i "NORA" (FOTO)

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, na poziv ministra odbrane Republike Kipar Savasa Angelidesa, prisustvovao je vojnoj paradi povodom 59. godišnjice nezavisnosti Republike Kipar. 

Himna i 21 počasni plotun označili su početak parade na kojoj su, prvi put u zemlji članici Evropske unije, predstavljene srpske samohodne haubice "Nora B-52" i oklopno vozilo "Miloš", koji su od skora u upotrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojske Kipra.

Čestitajući nacionalni praznik u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije gospodina Aleksandra Vučića i svoje ime ministar Vulin je zahvalio Vladi Republike Kipar i građanima Kipra za doslednu i upornu podršku kada je u pitanju naša borba za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Dodao je da i Vlada Republike Srbije i svi građani Srbije snažno podržavaju teritorijalnu celovitost, suverenitet i integritet Republike Kipar.

- U najtežim danima za vaš narod mi smo bili uz vas. U najtežim i najmračnijim danima naše istorije za vreme NATO agresije vi ste bili uz nas. I Srbi i vi su stari narodi. Mi pamtimo i nikada ne zaboravljamo ni dobro ni zlo. I vraćamo i jedno i drugo - rekao je ministar Vulin.

Zahvalivši na prijateljstvu, srpski ministar odbrane je poručio Kipranima da mogu da budu sigurni da će u Srbiji uvek imati prijatelja.

-Možda nas deli široko more, ali nas spajaju iste vrednosti za koje živimo i umiremo. Sloboda iznad svega - izjavio je ministar Vulin obraćajući se medijima po završetku parade.

Predsednik Republike Kipar Nikos Anastasijades je poručio da Kipar želi da živi u miru sa svojim sunarodnicima turskim Kipranima.

Kiparski ministar odbrane Savas Angelides je zahvalio srpskom kolegi Aleksandru Vulinu za sve dobre reči, ali i praktičnu saradnju, i grčkom ministru odbrane za kontinuiranu podršku.

-Na paradi su prikazani novi sistemi koji su uključeni u Nacionalnu gardu. Sa novim naoružanjem Kipar šalje poruku da se modernizuje i želi da podigne nivo borbene gotovosti - izjavio je ministar odbrane Kipra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vojna parada na Kipru: Predstavljen ponos srpske namenske industrije FOTO

Izvor: B92, 01.Okt.2019

Nikozija -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je vojnoj paradi povodom 59. godišnjice nezavisnosti Republike Kipar...Himna i 21 počasni plotun označili su početak parade na kojoj su prvi put u zemlji članici Evropske unije predstavljene srpske samohodne haubice "nora B-52" i oklopno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.