SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

Vašington -- Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da ove godine neće biti vojne parada u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsednik Donald Tramp.

Portparol Pentagona, pukovnik Rob Mening, kaže da su se vojska i Bela kuća "sada saglasili da istraže mogućnosti za njeno održavanje u 2019. godini", prenosi agencija AP.

"Pentagon je prvobitno planirao paradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 10. novembar 2018. godine", kako bi se "odala počast američkim vojnim veteranima i obeležila stogodišnjica od Prvog svetskog rata".

Saopštenje je objavljeno samo nekoliko sati nakon izveštaja da bi parada koštala oko 92 miliona dolara, prema tvrdnjama američkih zvaničnika koji su se pozvali na preliminarne procene, a koje su, kako navodi AP, tri puta veće od cene koju je prvo najavila Bela kuća.

Prema rečima zvaničnika, oko 50 miliona dolara bi pokrilo troškove Pentagona za avione, opremu, osoblje i drugu podršku za održavanje novembarske parade u Vašingtonu, dok bi ostatak troškova snosile druge agencije i u velikoj meri bi uključivali bezbednosne troškove.
Pogledaj vesti o: Vojna parada,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP OSTAO BEZ VOJNOG DEFILEA: Ove godine ipak neće biti parade u SAD!

Izvor: Kurir, 17.Avg.2018

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da u ovoj godini neće biti vojne parade u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsednik Donald Tramp.

Nastavak na Kurir...

SAD ove godine bez vojne parade jer je preskupa

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2018

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da ove godine neće biti vojne parada u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsednik Donald Tramp...Portparol Pentagona, pukovnik Rob Mening, kaže da su se vojska i Bela kuća "sada saglasili da istraže mogućnosti za njeno održavanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.