RUSI OBELODANILI KAKO ĆE IZGLEDATI VOJNA PARADA U USLOVIMA KORONE: Evo gde će biti smešten Putin i gosti iz inostranstva

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 14:25

RUSI OBELODANILI KAKO ĆE IZGLEDATI VOJNA PARADA U USLOVIMA KORONE: Evo gde će biti smešten Putin i gosti iz inostranstva

Parada povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu trebalo je da bude održana 9. maja, ali je odložena za 24. jun zbog pandemije korona virusa.

Ruski predsednik Vladimir Putin i strani lideri posmatraće paradu povodom 75. godišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu 24. juna sa tribine na Crvenom trgu u Moskvi, rekao je danas porptarol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Predsednik i gosti posmatraće paradu sa tribine, nema sumnje da će šefovi stranih država ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlada prisustvovati paradi - rekao je Peskov za TV kanal Rusija 1.

On je napomenuo da je neophodno uzeti u obzir "epidemiološke modalitete" i izrazio nadu da će mere zatvaranja do dana održavanja parade biti prošlost.

Парад Победы 24 июня президент России Владимир Путин с приглашенными главами иностранных государств будут наблюдать с трибуны на Красной площади, сообщил пресс-секретарь российского лидера Дмитрий Песковhttps://t.co/mjWsUInuBQ

— Говорящие новости (@NSN_fm) May 31, 2020

Putin je ranije rekao da je 24. jun izabrao jer je na taj dan 1945. godine održana istorijska parada pobednika, koju su na Crvenom trgu ispred Kremlja predvodili maršali Žukov i Rokosovski.
Pogledaj vesti o: Vojna parada,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.