Poznato kad Makron dolazi u Srbiju: Vučić pre toga na vojnoj paradi u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznato kad Makron dolazi u Srbiju: Vučić pre toga na vojnoj paradi u Parizu

Francuski predsednik dao obećao da će doći u Beograd

Francuski predsednik Emanuel Makron najverovatnije će doći u posetu Srbiji 1. decembra.

Pročitajte i:

Makron je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je boravio u poseti Francuskoj, rekao da je prihvatio poziv da dođe u Srbiju.

- Predsednik Vučić me je pozvao i ja sam potvrdio moj dolazak u Srbiju tokom ove godine. Sigurno ću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa zadovoljstvom odgovoriti na vaš poziv da dođem u Srbiju. Želim da ispunim obećanje koje sam dao i odgovorim pozitivno na vaš poziv -  rekao je Makron.

Francuski predsednik je tom prilikom i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da 11. novembra bude na paradi povodom obeležavanja 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

C'est en alliées que la France et la Serbie ont combattu durant la Première Guerre mondiale. 100 ans après, je me réjouis de notre excellente coopération dans tous les domaines. Je souhaite que nous puissions poursuivre ce chemin ensemble. pic.twitter.com/LvbKPm01aT

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 17, 2018

Vučić je kazao da je "mučio Makrona" da dobije obećanje da će doći u Srbiju, a ne samo da on dolazi u Pariz.

- Ja sam danas uspeo, mučio sam, mučio predsednika Makrona da mi obeća da će da dođe u Srbiju, a ne samo ja ponovo u Pariz i na kraju sam uspeo. I rekao sam da ću to da kažem srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić se tom prilikom obratio Makronu rečima, "mi vas očekujemo punog srca i da to bude što pre".

Ми вас очекујемо у Србији пуног срца и да то буде што пре @EmmanuelMacron

Са председником Републике Француске Емануелом Макроном. pic.twitter.com/U3f712lMiY

— Александар Вучић (@predsednikrs) July 17, 2018
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron u Srbiji 1. decembra?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron najverovatnije će doći u posetu Srbiji 1. decembra. Makron je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je boravio u poseti Francuskoj, rekao da je prihvatio poziv da dođe u Srbiju...- Predsednik Vučić me je pozvao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.