Optuženo osam policajaca, odbačene krivične prijave Jankovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženo osam policajaca, odbačene krivične prijave Jankovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je osmoricu žandarma zbog sumnje da su napali pripadnike vojne policije tokom prošlogodišnje Parade ponosa, dok su prijave ombudsmana protiv dva vojna policajca odbačene.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva pripadnici žandarmerije terete se da su kao saučesnici izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje.

Oni se terete i da za krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << delo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa.

Istovremeno Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je danas krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik građana Saša Janković.

Kako se navodi u saopštenju, Prvo tužilaštvo je, "posle brižljive analize i sagledavanja svih dokaza priloženih uz krivičnu prijavu zaštitnika građana, i dokumentacije i podataka prikupljenih u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a po krivičnoj prijavi MUP-a, Sektora za unutrašnju kontrolu, protiv pripadnika žandarmerije, našlo da nema osnova za pokretanje postupka protiv prijavljenih lica Jovanovic Saše i Stanković Saše".

Iz tog razloga, kako se navodi u saopštenju, krivična prijava je odbačena.

Zaštitnik građana podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, krivičnu prijavu 14. januara protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije u vršenju službene dužnosti.

On je prijave podneo povodom incidenta tokom prošlogodišnje Parade ponosa kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća visokih javnih funkcionera.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tužilaštvo: Odbačene prijave protiv vojnih policajaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2015, 09:58

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je osmoricu žandarma zbog sumnje da su napali pripadnike vojne policije tokom prošlogodišnje Parade ponosa, dok su prijave ombudsmana protiv dva vojna policajca odbačene...Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, pripadnici žandarmerije terete se da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.