Koštunica želi vladu koja će isključivo brinuti o nacionalnim interesima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica želi vladu koja će isključivo brinuti o nacionalnim interesima

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da je Srbiji, koja je od kada postoji evropska država, u ovom trenutku potrebna pre svega nacionalna Vlada, koja će isključivo brinuti o državnim i nacionalnim interesima zemlje.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je danas da je stav te stranke o SSP nepromenjen, ali da su spremni da dođu do kompromisnog rešenja u razgovorima sa budućim koalicionim partnerima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Mladenović je rekao da će DSS u razgovorima izneti svoj stav i argumente i da će saslušati argumente mogućih koalicionih partnera - kaolicije okupljene oko socijalista i radikala.

"Ideja nacionalne Vlade može se ostvariti ako postoji svest o važnosti trenutka u kome se danas Srbija nalazi. A to, pre svega, znači postojanje volje da se donese odluka da Srbija mora samostalno, bez pritisaka i spoljnih ucena da formira nacionalnu Vladu koja će isključivo brinuti o državnim i nacionalnim interesima Srbije", ocenio je Koštunica u izjavi dostavljenoj Tanjugu. On je istakao da nova nacionalna Vlada treba da započne pregovore sa EU na ravnopravnoj osnovi, jer je ravnopravnost u pregovorima važila i za sve druge evropske države, pa mora i za Srbiju, a da se i ne govori o činjenici da je ravnopravnost odnosa zajamčena samim osnivačkim aktima na kojima počiva EU.

"Kao da je tek ove godine otkriveno da je Srbija u Evropi"

"I kada je reč o Evropi, u poslednje vreme vodi se propaganda kao da je tek ove godine otkriveno da se Srbija nalazi u Evropi", primećuje lider DSS-a.

"Srbija je već tolike vekove od kada postoji evropska država, i do sada nije postojala neka druga Srbija osim evropske, kako u ekonomskom, političkom, kulturnom, tako i u svakom drugom smislu", konstatovao je Koštunica.

U danima pred nama videćemo da li ima iskrene volje

Prema njegovim rečima, ako se pođe od činjenice da se Srbija nalazi na evropskom kontinentu i da niko nema nameru da je seli iz Evrope, "obaveza nove nacionalne Vlade jeste da se izbori za zaštitu naših suštinskih interesa i da obezbedi snažan privredni razvoj zemlje".

"To je pravi i jedini razlog pravljenja nacionalne Vlade Srbije. U danima koji su pred nama videćemo da li postoji snage, iskrene volje, i neophodne političke svesti da se napravi nacionalna vlada i tako zaštite suštinski interesi zemlje i naroda", zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.