Koštunica: Moguć poraz Srbije u UN

Izvor: B92, 31.Jul.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Moguć poraz Srbije u UN

Beograd -- Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija "upada u zamku" postavljajući pitanje Kosova pred Generalnu skupštinu UN.

Koštunica upozorava da u tom slučaju može doći do velikog poraza, posebno posle nepovoljnog mišljenja Međunarodnog suda pravde.

"Umesto da se čvrsto držimo Saveta bezbednosti, gde imamo podršku Rusije da se ne može menjati Rezolucija 1244, pogubnom i potpuno neshvatljivom politikom pitanje Kosova se izmešta u Generalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupštinu, gde je moguće da će doći do velikog poraza", naveo je on.

Prema njegovoj oceni, Srbija bi, umesto podnošenja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, trebalo da pred MSP podnese tužbu protiv jedne od država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Moramo se držati za Savet bezbednosti jer je to za nas potpuno bezbedno i treba tužbom dalje osporavati postojanje lažne države Kosovo", ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.