Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo, da bude kao Hongkong

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo, da bude kao Hongkong

Bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica kazao je za dnevne novine Kurir da je njegovo rešenje za Kosovo, da bude kao Hongkong, podržala tadašnja vlada i da to smatra potvrdom ispravnosti tog rešenja.

Koštunica je istakao da je njegov predlog za rešenje pitanja Kosova bio nadgledana autonomija, koja, kako je naveo, "predstavlja kompromis >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji isključuje sve ekstremne opcije".

"Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija upravljaju svojom vastitom budućnošću i ostvaruju svoje ineterese", rekao je Koštunica.

Dodao je da bi sa druge strane Srbija saglasno Povelji UN zadržala svoj suverenitet i terirorijalni integritet.

Na pitanje da li bi njegov predlog bio i danas primenljiv kao održivo rešenje u trenutnim okolnostima, Koštunica nije odgovorio, piše Kurir.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.