Koštunica: DS pravi vladu - ako obezbedi većinu od 126 poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: DS pravi vladu - ako obezbedi većinu od 126 poslanika

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će novu Vladu Srbije formirati onaj ko obezbedi većinu od 126 poslanika.

"Bez obzira na mnoštvo praznih reči kojima Tadić pokušava da objasni da su 102 mandata većina u Srbiji, sasvim je izvesno da legitimnu Vladu i legitimnu demokratsku većinu može da čini samo 126 poslanika", istakao je Koštunica u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je primetio da su "u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demokratiji do sada 102 mandata bila manja od 126 mandata" i upozorio da "svako ko pokušava da pronađe opravdanje da manjinu učini većinom ruši same temelje demokratije".

Srbija je, naglasio je lider DSS-a, demokratska država i novu Vladu će obrazovati parlamentarna većina od 126 poslanika i drugačije ne može biti. "Ako DSS -NS obezbedi većinu od 126 poslanika mi pravimo Vladu, a ako DS obezbedi većinu od 126 poslanika oni prave Vladu. Sve drugo je prazna i besmislena priča", rekao je Koštunica.

On je podsetio na činjenicu da je SRS godinama na izborima dobijala najviše glasova, ali da, pošto saglasno demokatskim načelima, nije mogla da obezbedi većinu od 126 mandata, nije bila u prilici da pravi Vladu. "A što se tiče razultata izbora, pada u oči i da je Tadićeva koalicija dobila 800.000 glasova manje nego na predsedničkim izborima, što je jednostavna matematička činjenica, koja im se možda ne dopada, ali se ne može prikriti", zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.