Izvor: B92, 20.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Srbiju ne damo u đavolje ruke

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao da je narodnjačka koalicija DSS-NS jedina iskrena veza između naroda i politike ove zemlje.

"Mi imamo jednu otadžbinu i nemojmo dozvoliti da ona ode u đavolje ruke", rekao je Velimir Ilić tokom predizborne kampanje u selu Štavalj, naglasivši da će Vojislav Koštunica ponovo formirati uspešnu vladu.

Ilić je rekao da je potrebno nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ravnomeran razvoj u kome će selo biti okosnica razvoja Srbije.

"Jedino odgovorna državotvorna nacionalna vlada može da očuva teritorijalnu celovitost zemlje, da nastavi proces evropske integracije, omogući dalji privredni razvoj i uspešno završi borbu protiv korupcije", rekao je ministar vera Radomir Naumov.

"Naša koalicija, čista kao suza"

Velimir Ilić izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da "svima onima koji nisu spremni da izgovore da je Kosovo Srbija ili to rade stidljivo i da se ne razume, nije mesto u Vladi Srbije".

"Narod Srbije mora da odluči da odvoji žito od kukolja i opredeli se za patriotske snage, one koje vole svoju otadžbinu i zavičaj, a ne poput Božidara Đelića i Nenada Čanka, koji nemaju ni otadžbinu ni zavičaj", rekao je Ilić i poručio građanima Kosova da ih Srbija nikada neće ostaviti.

"Naša koalicija na čelu sa Vojislavom Koštunicom, koju nudimo Srbiji, čista je kao suza", rekao je Ilić i zamerio predsedniku Srbije Borisu Tadiću na izboru koalicionih partnera da bi, kao je rekao, "prošao po svaku cenu".

"Tadić sa novim partnerima pravi novu politiku"

Savetnik predsednika Vlade Srbije Branislav Ristivojević izjavio je da se uoči predstojeće sednice Saveta Bezbednosti UN o Kosovu nije sastao državni pregovarački tim, "jer Boris Tadić ima nove koalicione saradnike, Čanka i Dinkića sa kojima pravi i novu politiku".

"I Čanak i Dinkić, kao eksperti, već su u javnost izneli niz svojih ideja. Dinkić traži da Srbija ne plaća kosovski dug i da tako prizna ovu lažnu državu, po čemu se vidi da je već izračunao koliko košta priznavanje Kosova", ocenio je Ristivojević u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je naveo da "Čanak, kao ekspert za razbijanje države ima više raznorodnih ideja i da mu je najvažnije da Srbija prizna nezavisnost Kosova, jer je to uvod u sutrašnju nezavisnost Vojvodine".

"Svi se sećamo da je nemački ambasador Cobel otvoreno govorio o ovom mračnom planu i zato, šta god Boris Tadić bude pričao u Njujorku, jasno je da se koaliciji Čanak-DS-G17 apsolutno više ništa ne može verovati", rekao je Ristivojević.

"Ne može im se verovati nijedna jedina reč. Odnosno, može im se verovati tačno onoliko koliko se može verovati njihovom prijatelju Solani koji je bombardovao Srbiju, koji je naoružavao Haradinaja i Tačija i koji je prvi dan posle proglašenja ove prve NATO države došao u Prištinu da im čestita", kazao je Ristivojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.