Koštunica: Na Đurđevdan o budućnosti Srbije

Izvor: Glas javnosti, 08.Apr.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Na Đurđevdan o budućnosti Srbije

BEOGRAD  - Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica poručio je danas da će se na Đurđevdan odlučivati kojim će putem Srbija krenuti, putem da Evropa nema alternativu ili da se okrene svojim interesima, razvoju i slobodi.

Koštunica je na predizbornom skupu u Skupštini Voždovca rekao da će se 6. maja odlučiti da li će Srbija nastaviti da radi na svoju štetu ili korist.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je rekao, ukoliko Srbija nastavi istim putem, "onda će sve biti uzalud" i poručio da su četiri prethodne godine dovoljno vreme za ocenu "da li je u Srbiji bolje ili gore".

Lider D S S smatra da su gubici po Srbiju počeli od 2008, potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da će se oni povećati kada dođe do potpune liberalizacije sa evropskim tržištem.

"Ceo četvorogodišnji put popločan je poniženjima i ucenama...počelo je Deklaracijom o Srebrenici kada je sadašnja vlast priznala prva izvornu krivicu za ratove na prostorima bivše Jugoslavije", ocenio je Koštunica.

On je još jednom ponovio da je za Srbiju ispravan put političke, vojne i ekonomske neutralnosti koju nudi ta stranka i da je to razlog zbog koga ne treba da postane članica Evropske unije.

Koštunica je podsetio da DS S jedina ima ekonomski program razvoja Srbije za period 2012. do 2017. godine, a da sa druge strane, sadašnja vlast građanima nudi samo obećanja, koja su slušali u prethodne četiri godine.

"DS S se obavezuje da Srbiju može da oporavi i da će u ovim teškim prilikama biti solidarna sa građanima i da se neće od njih otuđiti", istakao je Koštunica.

On je pozvao građane da 6. maja izađu na izbore i glasaju za DS S kako bi "zajedno nastavili da razvijamo Srbiju kao politički i vojno neutralnu...čuvamo Ustav, narod i teritoriju Srbije".

Okupljenima u sali Skupštine Voždovac, obratio se i potpredsednik te stranke i predsednik Ekonomskog saveta DS S Nenad Popović, koji je poručio da je politički program DS S sadržan u knjizi Vojislava Koštunice "Zašto Srbija, a ne Evropska unija", a ekonomski je za period u narednih pet godina "Nova industrijalizacija".

"Dva su cilja ekonomskog programa DŠ - zapošljavanje i razvoj domaće privrede kroz četiri grane, a to su građevinarstvo, infrastruktura, energetika i poljoprivreda", rekao je Popović.

On je istakao da indirektno poljoprivreda zapošljava više od milion ljudi i da će ta stranka, ukoliko osvoji vlast, kroz kredite od Ruske Federacije obezbediti 10 milijardi evra upravo za poljoprivredu.

"Srbija ne sme da postane član EU ukoliko želi ubrzan ekonomski razvoj", poručio je Popović.

Apsolutno ispravan stav.Ako ovaj narod ima i trunke pameti i dostojanstva,glasaće za budućnost Srbije a ne za EU.Pod sadašnjom vladom smo postali feudalna zemlja...narod ne mora da jede ,ali mora da plaća vlasteli.To je naša sramota što dozvoljavamo.Narode,vreme je za buđenje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.