Vučić: Nametnuti branilac - pokušaj tužilaštva da ubije Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nametnuti branilac - pokušaj tužilaštva da ubije Šešelja

BEOGRAD - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da pokušaj Tužilaštva Haškog tribunala da nametne branioca Vojislavu Šešelju jeste pokušaj da tribunal "likvidira lidera radikala".

"Očigledno da Haški tribunal ne zna šta će i kako da radi sa Šešeljem. Jedino što hoće jeste da ga ubiju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Tužilaštvo svesno da će Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovo započeti štrajk glađu, kao što je učinio i prošli put kada su hteli da mu nametnu branioca.

Vučić je kazao da Tužilaštvo to čini u koordinaciji sa "unutrašnjim faktorom" u Srbiji kako bi se oslobodili radikala.

On je najavio da će radikali pozvati svetsku javnost i institucije da ne dozvole prekrajanje prava za koje se Šešelj borio štrajkom glađu.

Generalni sekretar SRS-a je ponovio da je jedino što Šešelj traži pravično i fer suđenje, koliko god je to moguće, na kojem će se braniti sam.

Vučić je naveo da je Tužilaštvo u postupku protiv Šešelja izvelo 39 svojih svedoka koje je, kako tvrdi, Šešelj "rasturio".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Tužilaštvo želi da ubije Šešelja

Izvor: Mondo, 10.Avg.2008

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je da pokušaj Tužilaštva Haškog tribunala da nametne branioca Vojislavu Šešelju jeste pokušaj da tribunal 'likvidira lidera radikala'.

Nastavak na Mondo...

Vučić:SRS će se žaliti institucijama u Evropi i svetu

Izvor: Kurir, 10.Avg.2008

BEOGRAD, 10. avgusta (Tanjug) - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić najavio je danas da će tim za odbranu Vojislava Šešelja i SRS upoznati sve institucije u Evropi i svetu ne samo sa kršenjem prava predsednika radikala, već i sa pokušajem Tužilaštva Haškog tribunala...

Nastavak na Kurir...

SRS protiv nametanja branioca Šešelju

Izvor: RTS, 10.Avg.2008

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da pokušaj Tužilaštva Haškog tribunala da nametne branioca Vojislavu Šešelju jeste pokušaj da tribunal "likvidira lidera radikala". "Očigledno da Haški tribunal ne...

Nastavak na RTS...

Vučić: Šešelj će ponovo štrajkovati glađu ako mu nametnu advokata

Izvor: Press, 10.Avg.2008

Namera Tužilaštva tribunala u Hagu da nametne branioca Vojislavu Šešelju predstavlja pokušaj da lider SRS-a bude likvidiran, kaže generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić. .- Tužilaštvo je svesno da će Šešelj ponovo započeti štrajk glađu, kao što je učinio i prošli put kada...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.