Tadić: Sa SPS-om na svim nivoima

Izvor: B92, 07.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sa SPS-om na svim nivoima

Beograd -- Lider DS-a Boris Tadić pozvao Glavni odbor stranke da podrži formiranje vlade sa koalicijom oko SPS-a i poručio da sa socijalistima treba formirati i lokalne koalicije.

"Potreban je politički kompromis i dogovor oko zajedničke budućnosti. Ubeđen sam da je SPS spreman na stalne reforme i pronalaženje izlaza u budućnosti", rekao je Tadić na Glavnom odboru DS u Sava centru i poručio da ne traži podršku za vladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojislavom Koštunicom i Vojislavom Šešeljom.

Tadić je kazao da mora da se formira vlada sa socijalistima jer bi sa suprotnom vladom Srbija zapala u teškoće i probleme.

"Nama je data odgovornost da pronađemo rešenje i jedini izlaz je da uspostavimo vladu sa SPS u kojoj bi bili i predstavnici vojvođanskih Mađara, a kasnije bi ta grupacija mogla da uspostavi dijalog i sa drugim strankama. To je jedini način da se izađe iz pat pozicije", kazao je Tadić.

On je preporučio da se sa socijalistima formiraju koalicije i na lokalnom nivou.

"Stegnite ruku onima sa kojima ste se sukobljavali 90-ih godina i nađite zajedničko rešenje za bolju budućnost", rekao je Tadić.

GO ovlastio Tadića da pregovara

Glavni odbor Demokratske stranke na današnjoj sednici ovlastio je predsednika Borisa Tadića da u ime Demokratske stranke vodi pregovore o formiranju buduće vlade Srbije, uključujući i mandat da odluči o rešenjima za članove vlade ispred Demokratske stranke.

Članovi Glavnog odbora su usvojili izveštaj o radu između dve sednice ovog organa, koji je podneo predsednik Boris Tadić.

On je kazao i da će koalciija Za evropsku Srbiju "nastaviti pregovore koje nismo započeli sa predstavnicima svih stranaka koje su osvojile mandate u parlamentu".

Tadić je rekao da su DS i SPS suočeni sa činjenicom da lideri stranaka "nisu među njima" i da obe "imaju svoj bol", ali da moraju u budućnosti da pokažu spremnost i nađu bolju šansu za svakog građanima Srbije.

Kako je naveo, "u prošlosti su izgovorene mnoge teške reči, ali DS nije zlopamtilo i spremni smo sve da oprostimo, ne samo onima sa kojima smo se sukobljavali devedesetih, već i onima sa kojima smo se sukobljavali pre mesec dana, sve zarad novih rešenja, mogućnosti i potencijala".

"Džaba nam pobeda na izborima ukoliko ne formiramo vladu", rekao je Tadić i ocenio da je lista Za evropsku Srbiju na izborima "odnela političku pobedu i da je to najbolji rezultat u istoriji".

Prema njegovoj oceni, SPS se ne odriče svog identiteta, ali ni DS, ali sada mogu obe stranke da nađu zajednički identitet.

Tadić je istakao da će se i dalje boriti za vođenje politike evropske budućnosti i očuvanja državnog integriteta i suvereniteta.

"Srbiji je što hitnije potrebna vlada koja će je naredne četiri godine voditi ka Evropskoj uniji i koja će nastaviti borbu teritorijalnog integriteta, ali i vlada koja će se boriti protiv korupcije, kriminala i voditi socijalno odgovornu politiku", rekao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.