Šešelj vređao Zoranu Mihajlović, reagovala samo opozicija

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj vređao Zoranu Mihajlović, reagovala samo opozicija

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je u Skupštini Srbije zatražio smenu Zorane Mihajlović sa mesta ministarke građevinarstva i uputio njoj i poslanici DS-a Gordani Čomić uvrede na koje predsedavajući sednicom Skupštine Srbije nije reagovao.

Šešelj je smenu Mihajlović tražio zbog potpisivanja memoranduma o saradnji za gradnju auto-puta Preljina - Pojate sa američkom kompanijom Behtel, kao i zbog toga što nije reagovala na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izjavu ambasadora SAD Kajla Skata koji je pred njom i u Vladi Srbije rekao da je Kosovo suverena država.

Šešelj je rekao da se za izgradnju tog važnog auto-puta mora raspisati tender, a da je svrha potpisivanja memoranduma da se drugim ponuđačima stavi do znanja, da nema nikakve potrebe da se prijavljuju.

On je kazao i da Mihajlović namerava da Amerikancima u ruke preda monopol nad daljom izgradnjom infrastrukturnih objekata u Srbiji.

Šešelj je potom izneo kritike na izmene zakona o ozakonjenju objekata, on je pitao kako Mihajlović misli da ruši kuće po Srbiji, a da pre toga ne poruši dve kuće bivšeg predsednika Srbije Toimislava Nikolića u zaštićenom pojasu na obali reke Save.

On je ocenio da će izmenom tog zakona opet stradati samo sirotinja, koja nema veze u državnim organima ili će odabrati nekog političkog protivnika da ga na taj način "stuku".

Šešelj je rekao da je "protiv pravila elementarne logike" da Mihajlović bude ministarka i "van zdravog razuma" i rekao da "ne voli alapače koje se dočepaju vlasti pa misle da su sve i svja".

Reagovala opozicija, ali ne i predsedavajući

Na Šešeljeve uvrede reagovali su poslanici opozicije, zbog čega je lider radikala Mihajlović poručio : "Evo brane te ovi. Brane te ovi u čije ćeš redove, za mesec dva".

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je Šešelju da ne može ženi da kaže da je alapača i da ga zbog toga treba biti sramota, na šta joj je on rekao: "Ti prvo obrij brkove pa dođi na sednicu".

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je predsedavjućem Veroljubu Arsiću da je trebalo da prekine Šešelja i reaguje na uvrede koje je uputio ministarki Mihajlović i poslanici Čomić.

"Molim vas da ubuduće ovakve izjave, kreature sprečite i sačuvate dostojanstvo Skupštine Srbije", rekao je Božović.

Arsić mu je odgovorio da što se tiče Zorane Mihajlović "nema potreba da je brani ni on ni bilo ko drugi" i da je "ona ministar u Vladi Srbije i da zna da se brine o sebi".

Mihajlović: Od Šešelja se ništa drugo ne može ni čuti

Ministarka Mihajlović je rekla da nije novost to što Šešelj iznosi uvrede i da se od njega ništa drugo ni ne može čuti.

"Na to smo već navikli", dodala je Mihajlović.

Ona je rekla da je Vlada Srbije donela odluku o potpisivanju memoranduma za izgradnju auto-puta od Preljine do Pojata i da je dala ovlašćenje njoj da ga potpiše, a napomenula je i da Srbija sarađuje ne samo sa SAD nego i sa Kinom, Rusijom i Azerbejdžanom.

Ona je rekla i da vidi da Šešelj ima neki problem sa Tomislavom Nikolićem i da sa njim treba i da ga reši, a onda "podsetila javnost" da su radikali na vlasti na Novom Beogradu bili sa Aleksandom Šapićem, a da je Novi Beograd nadležan za deo gde se nalaze Nikolićeve vikendice.

"Pa što to onda niste srušili", upitala ga je Mihajlović.

Radeta sme da dobacuje samo iz poslaničke klupe

Dok je Mihajlović govorila sa mesta gde sede predsedavajući i podpredsednici parlamenta dobacivala joj je poslanica radikala i potpredsednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta, a Arsić je upozorio da to ne radi, ali i da ode u poslaničku klupu pa onda dobacuje.

"Još se nije nikad dogodilo da se ministru dobacije sa stola gde sedi predsedavajući i podpredsednici. Ja vas molim ako želite da dobacujete, a to znam da rade svi poslanici, sednete u poslaničku klupu i to radite".

Radeta mu je odgovorila da se sa potpredsedničkog mesta bolje čuje.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.