Šešelj nije dobio poziv da u Hagu prisustvuje izricanju nove presude

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj nije dobio poziv da u Hagu prisustvuje izricanju nove presude

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da nije dobio poziv da pred sudom u Hagu prisustvuje izricanju nove presude nakon uložene žalbe Tužilaštva.

„Ništa nisam dobio i ne verujem da mi je sud nešto i poslao. Od njih nikakve pozive nisam dobio poslednjih godinu i po“, rekao je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje da li će možda promeniti mišljenje i otputovati u Hag ako poziv stigne, Šešelj, koji se ni prilikom izricanja prvostepene presude Haškog tribunala nije pojavio pred sudom, rekao je da će na to pitanje dati odgovor ako dobije poziv.

Sudsko veće Haškog tribunala 31. marta prošle godine izreklo je oslobađajuću presudu Šešelju po svih devet tačaka optužnice koja ga je teretila da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i u BiH, kao i proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Šešelj je 2014. godine pušten na privremenu slobodu iz Haga, gde je u pritvoru proveo 12 godina.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.